Završna konferencija održana je u CSU ŠABAC u okviru projekta JENTRAP – Zajednički doprinos unapređenju transnacionalne pripremljenosti za vanredne situacije u slivu reke Save. Projekat ukupne vrednosti 444.452 evra finansiran je sredstvima Evropske unije, iz IPA fondova, u okviru CBC (Cross border cooperation) programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija. Konferenciji su prisustvovali predstavnici partnera na projektu – grada Šapca i Brodsko posavske županije, kao i partnerskih instucija i ustanova sa obe strane granice – CTR – razvojne agencije Brodsko-posavske županije, Zavoda za javno zdravlje Šabac, Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavsko županije, Hrvatske gorske službe spašavanja- stanica Slavonski brod, Vatrogsne zajednice Brodsko-posavske županije, kao i šabačkog Štaba za vanredne situacije i Sektora za vanredne situacije, Odeljenja u Šapcu. 


U aprilu 2018. u šabačkom Centru za stručno usavršavanje održane su dvodnevni treninzi i radionice, kao i sastanci predstavnika partnera i Štaba za vanredne situacije grada Šapca, tokom kojih su učesnici edukovani u oblasti upravljanja rizicima i reagovanja u vanrednim situacijama. 
Gostima iz Slavonskog Broda ovom prilikom pokazali smo i Park nauke koji je nezaobilazan deo Centra za stručno usavršavanje i mesto na kojem negujemo ono najvažnije u našem gradu, a to je znanje i inovativan pristup funkcionalnom učenju, istakao je Branko Filipović direktor CSU Šabac.

Galerija:

Foto: Jelena Ilić 

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube