Na završenom 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, predstavio se i Park nauke Šabac 23. februara 2019. godine. Mesto na turističkoj mapi Srbije čuvamo znanjem koje nesebično delimo sa svim našim posetiocima. Posebni po tome što udružujemo prirodne i društvene nauke i prilagođavamo se onima kojima ona treba da bude važna – deci. Ekskurzioni, dečiji i omladinski turizam su selektivni oblici turizma koje pažljivo obikujemo sa timom svojih stručnih saradnika i turističkih vodiča, svesni da naša reč može da pokrene ali preokrene.

Vreme na Sajmu turizma iskoristili smo i da posetimo stručni skup Udruženja turističkih vodiča Srbije razgovarajući upravo sa onima koji su predstavnici turističke struke, ljudima koji na reprezentativan način neguju turizam. Pored toga, sajam je bio mesto da ostvarimo bližu saradnju sa okolnim mestima čiji su najmlađi sugrađani naši česti gosti. Nosimo lepe utiske sa ovogodišnjeg sajma ali jedan nam je i zadatak – da postanemo šabačka Petnica!

Obrazovanje kao prioritet i stručno usavršavanje kao imperativ su sistem vrednosti na kojima se temelji ceo odnos Parka nauke i CSU prema svojim korisnicima, posetiocima i budućim turistima.  Predstojeću turističku sezonu dočekujemo spremni, a ovogodišnji Sajam turizma je bio mesto na kome smo od najboljih učili. Spremi da pokrenemo i preokrenemo!

Zahvaljujemo se Turističkoj organizaciji grada Šapca na gostoprimstvu, prostoru i vremenu koje su nam pružili prepoznavajući vrednosti svog lokalnog okruženja.

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube