Nova turistička sezona je pred nama! Proleće provodimo napolju i u Parku nauke Šabac,  jer je za nas učenje radost, a znanje moć!

Pozivamo sve učitelje, nastavnike, profesore fizike, geografije, biologije, matematike, otvorene za saradnju i zainteresovane za savremene metode učenja, da dođu u ovaj unikatni Park i posmatraju kako njihovi učenici napreduju u razmišljanju i razumevanju prirodnih nauka. U duhu obrazovnog, saznajnog, kulturnog i omladinskog turizma.

Budite deo zelenog prostora na otovrenom u formi trodimezionalnog udžbenika u kojem je predstvaljeno 30 fantastičnih naučnih instalacija. One prikazuju autentične naučne fenomene iz oblasti: fizike, astronomije, geografije, biolologije i hemije. Uđite u nevidljivi svet i (do)živi nauku sa ineteraktivnim instalacijama gde ćeš postati živa kazaljka na sunčanom satu i svojom senkom pokazati tačno vreme, na Brahistohroni dokazati da najkraći put nije uvek i najbrži, preko paraboličnih ogledala čuj zvuk koji je 20 metara dalje… I to nije sve! Na globusu DING možete realno pratiti prirodne pojave, odrigrati partiju najstarije društvene igre na svetu – šaha ali i biti deo optičke iluzije zbog koje nećeš više verovati sopctvenim očima.

Sadržaji šabačkog Parka nauke podstiču na zanimljiv način učenje, inspirišu otkrivanje raznovrsnih zakona prirode i razumevanje prirodnih nauka.

Naučne poslastice su za sve uzraste i svi mogu da uče ali i predaju u našem Parku nauke. Prostor Parka nauke sa naučnim instalacijama je mesto gde se uči i saznaje, stiču nova iskustva i doživljava nevidljivo. U celom Parku postavljene su naučne table, pa možete čitati i učiti samostalno.

 

Park nauke poziv 2019

Park nauke poziv 2019

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube