Dragi naši školarci,

dve nedelje #Šabačkih_naučnih_zimskih_igrarija prošle su brzo, jer smo zajedno proveli vreme promišljajući logično i kreativno!

#Hvala vam što ste Centar za stručno usavršavanje ispunili svojom znatiželjom, kreativnošću i drugarstvom! Za to vreme stekli ste nova saznanja, različite veštine, naučili ste nešto novo i družili se iz dana u dan sa drugarima iz svih šabačkih Osnovnih škola.

Zahvaljujući brojnim saradnicima, učiteljima, nastavnicima i profesorima, vas oko 250 učestvovalo je na radionicama koje su vam u život donele nova geografska, književna, likovna i mnoga druga saznanja. Pored toga mnogi od vas su se podsetili grnčarstva, a mnogi u naučili veštinu kaligrafije i izrade slike u kamenu – mozaika. Naučili smo mnogo toga i o leptirima Srbije i drugim insektima, prirodnoj kozmetici koju smo pravili zajedno. Prešli smo put od Mesopotamije do Egipta i od Finske do Rusije….Pravili smo igračke uz pomoć novih tehnologija – CNC štampača, ali i dizajnirali logo u drvetu uz pomoć CNC mašine.

Da je knjiga najbolji drug, potvrdili smo i ovaj put, jer smo se zajedno prisetili najlepših srpskih bajki, ali i dali život novim autobiografskim knjigama čije ste naslovne strane sami osmislili.

Za sam kraj, u duhu najlepšeg karnevalskog grada, unapred smo se spremili za jesenji Čivijaški karneval praveći maske. Svaka majka je pravo blago za dete i zato smo negovali ljubav i poštovanje kroz sve naše radionice koje su proletele brzo, jer smo se družili tako da su ovog raspusta nastala prijateljstva koja će trajati.

Ovog proleća te čekamo u Parku nauke, jer smo spremili nove priče za sve radoznalce!

Album:

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube