Naša priča Naučnog kluba juče je proslavila četvrtu godišnjicu postojanja i rada. Sa saradnicima iz Centra za promociju nauke i prijateljima Naučnog kluba podsetili smo se svega onoga što je u proteklom periodu realizovano pod okriljem ovog kluba u okviru CSU Šabac.

Dr Marko Krstić v.d. direktora CPN-a sa svojim timom bio je gost Naučnog kluba i Parka nauke, a godišnjica povod za nove ideje i međuinstitucionalnu podršku. Naučni klub u Šapcu je jedan od 15 klubova koji je otvoren u Srbiji na inicijativu CPN-a, sa idejom da učenici koji se interesuju za nauku prošire i razvijaju svoje znanja kroz neformalno obrazovanje i oblike učenja koji nisu svakodnevno zastupljeni u školi.

Ovo je bila prilika i da najavimo nove aktivnosti – gostovanja mladih naučnika i drugih saradnika koji će imati terenske, eksperimentalne i slične aktivnosti sa decom i odraslima od septembra u Naučnom klubu Šabac. Takođe u planu je i realizacija aktivnosti kluba mladih ekologa koji će delovati pri našem klubu u CSU.

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube