Sve zemlje sveta, uključujući i Srbiju, dočekuju ga sa velikim ekonomskim izazovima, nastalim kao posledica pandemije koja je zaustavila putovanja gotovo u potpunosti.
To se odrazilo i na posećenost u šabačkom Parku nauke s obzirom na to da je naš naučni park mesto ekskurzionog i omladinskog turizma. Nije retkost i da smo imali posete turista tzv. “trećeg doba”, s obzirom na to da je prisutan trend porasta poseta i ove starosne strukture posetilaca.
Park nauke u Šapcu radi punih sedam godina i za to vreme se pozicionirao kao prepoznatljiv na turističkoj mapi grada kao turistička lokacija na koju turisti dolaze ciljano i planirano. Za to vreme ugostili smo nekoliko hiljada posetilaca iz zemlje i regiona.
Naša stručna vodička služba radi tokom cele nedelje, što znači da smo otvoreni i vikendom po najavi. Dobrodošlicu svim gostima Parka nauke uputiće vam naša stručna vodička služba – Tamara Pejić dip. turizmolog i licenc. turistički vodič kao i Ivana Bošković dipl. profesor geografije koje kroz rad sa decom, rade i na polularizaciji nauke u nekoliko tematskih celina koje postoje u Parku nauke.
Negujemo ideju radoznalosti i da svako može i treba da DO(ŽIVI) NAUKU. I verujemo da je znanje najjača moć koju deci treba dati!
Srećan vam 27. septembar – SVETSKI DAN TURIZMA!
Foto: Arhiva CSU

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube

You tube