Dečija igra koju smo svi voleli #Školica, popularna je širom sveta i danas. Mališani šemu iscrtavaju uglavnom u kvadratima, kredom ako je podloga na betonu ili asfaltu. Školica je edukativna igra u kojoj deca mogu da nauče brojne stvari.
Korak dalje ka tome otišli smo kada smo u naš Park nauke dodali 34. edukativnu i interaktivnu instalaciju koja je na inovativan način još zanimljivija deci. Školica radi po principu polja, po kojima će deca skakukati čime će se generisati led osvetljenje a oni naučiti više o alternativnim vidovima energije kroz igru.
Školica je u CSU Šabac postavljena zahvaljujući projektu #Biosol_Interreg_IPA_CBC_Hrvatska_Srbija_2014_2020 koji je vezan za enegretsku efikasnost. Ovaj projekat je deo prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske. Specifični ciljevi ovog projekta odnose se na povećanje infrastrukturnih kapaciteta za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, upoznavanje sa društveno-ekonomskim koristima energetske efikasnosti i upotrebe obnovljivih izvora energije i praktičnosti primene mera za unapređenje energetske efikasnosti.
Školica je jedan od prvih interaktivnih eksponata koji će biti sastavni deo Akademije za obnovljive izvore energije kao važnog elementa Trening centra Šabac.
Galerija: