Centar za stručno usavršavanje Šabac obeležio je 12. decembra 2019. godine 9 godina postojanja i rada zajedno sa sa predstavnicima Grada Šapca, saradnicima, poslovnim partnerima, prijateljima….

Gotovo deceniju rada je za nama, a najlepši i jedan od najvažnijih segmenata rada CSU je i rad sa decom. Zato su ona bila i ove godine centralni deo svečanog programa. Učenici iz OŠ “Jovan Cvijić” izdvojeno odeljenje iz Petlovače, izveli su predstavu pod nazivom “Umorna mama”.

U proteklih 9 godina radili smo kako na usavršavanju drugih, tako i na svom. Uspostavili smo mnogobrojne kako lokalne, tako i međunarodne saradnje. Dan naše ustanove i simbolično obeležavanje je jedan vid zahvalnosti svim našim saradnicima koje smo stekli i sačuvali tokom ovih 9 godina. Jer kako je govorio Ivo Andić: ” #Život_nam_vraća_samo_ono_što_mi_drugima_dajemo.”

Zvanicama se obratio i direktor CSU Šabac, Branko Filipović, osvrnuvši se retrospektivno na godinu za nama predstavljajući rad, angažovanje i rezultate Centra za stručno usavršavanje, Parka nauke i Trening centra u 2019. godini. On je rekao i da je toku ove godine više od 2000 dece posetilo šabački Park nauke i da smo kao organizatori prosvetnih aktivnosti ove godine premašili broj od 300 događaja. Centar za stručno usavršavanje bio je i ostao mesto je brojnih seminara, predavanja, konferencija, prezentacija, stručnih skupova i obuka. A od nedavno smo bogatiji i za 2 JPOA akeditacije, što znači da ćemo se baviti i obrazovanjem odlaslih osoba.

Uz svečani program Centra za stručno usavršavanje ove godine bio je i Dečiji naučni kamp – DNK koji su ovom prilikom posetili i gosti.

Galerija: 

Foto: CSU Šabac