U ponedeljak, 15. jula, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu, Centar za promociju nauke dodelio je priznanja dobitnicima finansijske podrške u okviru Javnog poziva za 2019. godinu.

Ukupna sredstva raspoređena za različite kategorije Javnog poziva u 2019. godini iznose 9,4 miliona dinara i predstavljaju najveći fond za finansiranje projekata promocije nauke u Srbiji. Ove godine je odobreno ukupno 55 projekata za finansiranje u tri različite kategorije, a to su projekti promocije nauke u naučnim klubovima (28 projekata), projekti promocije nauke (24 projekta) i idejna rešenja za interaktivne eksponate u parkovima nauke (3 projekta).

Na svečanoj dodeli priznanja u Rektoratu, prisutnima se obratio prof. dr Petar Marin, prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu, i državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Vladimir Popović, a u ime Centra za promociju nauke govorio je v. d. direktora dr Marko Krstić, i dr Tanja Adnađević, rukovodilac Sektora programskih aktivnosti.

Centar za promociju nauke od 2011. godine raspisuje Javni poziv za finansiranje projekata promocije i popularizacije nauke. Cilj Javnog poziva je podizanje nivoa naučne pismenosti i širenja naučne kulture kroz decentralizaciju promocije i popularizacije nauke na teritoriji Srbije, podrška raznovrsnim i inovativnim projektnim pristupima iz oblasti promocije i popularizacije nauke, podrška inovativnim projektima koji utiču na opšti kvalitet projekata iz oblasti promocije nauke, kao i podrška kreativnim projektima koji afirmišu dostupnost znanja u otvorenom prostoru, odnosno osmišljavanju eksponata u naučnim parkovima koji pomažu da se naučni pojmovi, fenomeni i činjenice usvajaju kroz neposredno iskustvo.

Branko Filipović, direktor Centra za stručno usavršavanje Šabac, primio je Priznanje u ime Naučnog kluba Šabac i CSU Šabac za unapređenje promocije i popularizacije nauke u okviru Javnog poziva Centra za promociju nauke.

Izvor: Centar za promociju nauke

 

Galerija:

Foto: CPN

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube