eSova
Ulaz slobodan

javascript

VAŽNO – eSova nov datum lansiranja platforme – 15. februar

Prvenstveno bi voleli da se zahvalimo svima koji su se prijavili za eSova platformu – jako nam je drago da postoji ovoliki broj zainteresovanih i sigurni smo da će taj broj samo nastaviti da raste.

U prethodnih par nedelja je došlo do različitih problema u kodiranju cele platforme i aplikacije, koji su razvoj platforme dosta usporili. U konsultaciji sa timom iz Berlina i timom iz Beograda koji rade na razvoju eSove smo dobili potvrdu da je novi datum lansiranja platforme 15. februar.

Izvinjavamo se svima na kašnjenju i najiskrenije se nadamo da vam ovo nije pomeretilo planove.
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno pišite. Tu smo za sve vaše komentare.

Sva pitanja možete poslati na: matija.djumic@gmail.com

„eSova – Škola iz snova“
„eSova – Škola iz snova“ je web platforma koja služi za interaktivnu edukaciju pojedinaca za programski jezik Java Script. Program se sastoji od BESPLATNE online edukacije koja je podelјena po lekcijama sa interaktivnim modernim sadržajem i testovima posle svake lekcije. Sadržaj je strukturiran tako da garantuje kvalitetnu edukaciju i znanje iz programskog jezika Java Scripta. Takođe pored učenja programskog jezika, polaznici kursa će imati priliku da rade na svojoj aplikaciji i praktično primene stečeno znanje – tako da će po završetku kursa imati svoj početni portfolio. Završna faza kursa se fokusira i na pripremu za posao – sastavljanje CV-a, pripremanje za intervju i apliciranje za posao. 

STATISTIČKI PODACI:
Stopa nezaposlenosti u Srbiji – 20.8% – RZS 2014. godina
Stopa nezaposlenosti mladih – 49.4% – RZS 2013. godina
Prosečna plata u Srbiji – 44.583 RSD – jun 2015
Prosečna plata programera – 160.100 RSD – za januar 2015. godine
Broj zaposlenih u proizvodnji softvera – između 6000 i 7000 lјudi

Programiranje je IT oblast koja najviše zapošlјava i koja doživlјava i najveću ekspanziju u Srbiji i inostranstvu, a programski jezik Java Script je trenutno najzastuplјeniji, a i po predikcijama stručnjaka je jezik budućnosti.