Profesorka engleskog jezika iz OŠ „Vuk Karadžić“ – Snežana Topuzović Mitrović – sa timom saradnika napravila je veliki uspeh osvojivši sredstva na konkursu Organizacije koja je zadužena za centralno-evropske škole (Academy of Central European Schools).
U konkurenciji od 122 škole sa prostora Evrope, šabačka osnovna škola je uspela da, svojom temom, privuče pažnju komisije zadužene za ocenjivanje projektnih ideja i da se, pored još dve škole iz Republike Srbije (Beograd i Zaječar), nađe u samom evropskom obrazovnom vrhu; sredstva su odobrena za ukupno 39 projekata iz Evrope.
Partneri na projektu OŠ „Vuk Karadžić“ su Gerontološki centar Šabac, Biblioteka šabačka i Centar za stručno usavršavanje Šabac, a projekat za koji je škola dobila novac nosi naziv „Godine su samo broj“ (Age is nothing but a number) i posvećen je socijalnoj inkluziji starijih građana Opštine Šabac.
Planirano je da se u narednom periodu, u saradnji sa svim saradnicima i partnerima projekta, realizuju planirane aktivnosti.
Centar za stručno usavršavanje Šabac je, sa posebnim ponosom, potcrtao svoje partnerstvo sa predstavnicima OŠ „Vuk Karadžić“ i sa velikim zadovoljstvom planira da, sva raspoloživa sredstva – materijalna i ljudska – stavi na raspolaganje realizatorima projekta.

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac
Grad Šabac
You tube