ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈA ПРОЈЕКТА
“Јачање капацитета локалне и ромске заједнице на територији града Шапца за инклузивне процесе – УKЉУЧИМО СЕ (Kључ за инклузију)’’, одржана је у Центру за стручно усавршавање Шабац.
Пројекат је у периоду 04.09.2019 – 03.03.2021. реализовао Град Град Шабац у партнерству са Високом школом за социјални рад из Београда и Екуменском хуманитарном организацијом из Новог Сада. Пројекат је финансирала Стална конференција градова и општина – СКГО, кроз програм Подршка Европске Уније инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома.
На конференцији су представљени резултати остварени реализацијом овог пројекта и размењена искуства и инклузивне праксе у раду са ромском заједницом на територији Града Шапца.
Конференцији је присуствовао Блажа Кнежевић, заменик градоначелника Шапца, а говорили су Ана Маринковић, начелник одељења за друштвену делатност, Соња Цветичанин из Сталне конференције градова и општина, Драгана Милосављевић, шеф Одсека за дечију, социјалну и здравствену заштиту Града Шапца, доц др Сања Ђурђевић из Високе школе за социјални рад и Милисав Милинковић из Екуменске хуманитарне организације.
Циљ пројекта био је оснаживање и унапређење друштвеног положаја ромске заједнице на територији Града Шапца, а кроз Оснивање Мреже за интеграцију ромске мањинске заједнице (МИР), подизање капацитета одрживог механизма – МИРа за елиминисање дискриминисаности, искључености и неједнакости припадника Ромске популације и подизање нивоа знања међу представницима локалних медија и подизање нивоа свести припадника локалне заједнице Града Шапца о аутентичним културолошким вредностима Ромске популације.

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube

You tube