Udruženje omladine Grada Šapca održalo je seminar “EКOLOŠКI AКTIVIZAM U ODBRANI REКA” u Centru za stručno usavršavanje Šabac.

O aktuelnim ekološkim problemima na teritojiri Grada Šapca i predlozima za rešavanje postojećih izvora zagađenja, kao i preventivnim merama zaštite životne sredine i unapređenju kvaliteta života govorili su Danijela Gavrić, master analitičar zaštite životne sredine, Nikola Popović, student prodekan Šumarskog fakulteta u Beogradu, Milan Glišić, master ekolog, asistent Visoke poljoprivrende škole u Šapcu, Martina Milošević, članica Studentskog parlamenta ove škole, kao i Bojan Damnjanović, master ekolog, asistent Visoke medicinske i poslovno-tehnološke škole u Šapcu.

Cilj seminara i ovakvog načina obraćanja javnosti je da se skrene pažnje na sve prisutnije probleme zagađenja životne sredine i pokrene aktivizamm građana, pre svega mladih, u zaštiti i očuvanju prirode, kažu u Udruženju omladine Grada Šapca. Ovo udruženje je i nastalo kao izraz potrebe da mladi artikulišu probleme sa kojima se suočavaju u potrazi za partnerima u lokalnoj zajednici koji bi doprineli njihovom rešavanju, kaže Nemanja Cvetić, predsednik Udruženja.

Galerija:

Foto: Jovan Marković

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube