Konferencija i radionica posvećena izradi Strategije ljudskih resursa, u okviru projekta SEED STEP II, kao i sednica Lokalnog saveta za zapošljavanje održani su 28. marta 2019. godine u šabačkom Centru za stručno usavršavanje.

– Strategija ljudskih resursa je najvažniji dokument, koji nema nijedna lokalna samouprava u Srbiji, a kojim se definišu smerovi politika zapošljavanja, obrazovanja i socijalnog uključivanja – rekao je Nemanja Pajić, predsednik Lokalnog saveta za zapošljavanje.

Članovi Lokalnog saveta za zapošljavanje grada Šapca saglasili su se sa dodelom sredstava za finansiranje računovodstvenih usluga za 20 preduzetnika koji su prošle godine počeli posao na teritoriji grada Šapca i prijavili se na konkurs grada. Ovo je jedna od mera koje predviđa Lokalni akcioni plan za zapošljavanje, a koja se u gradu realizuje već treću godinu.

Projekat SEED STEP II se finansira sredstvima Austrijske razvojne agencije i organizacije Volkshilfe Solidaritat. Projekat ima za cilj promociju zapošljavanja i samozapošljavanja žena i mladih u Gradu Šapcu, opštinama Apatin, Kula, Vladičin Han i Surdulica kroz podsticanje saradnje lokalne samouprave, Nacionalne službe za zapošljavanje, poslovnog sektora i ostalih relevantnih subjekata u okviru partnerstva za zapošljavanje.

Galerija:

Foto: Jelena Ilić