U okviru #JPOA akreditovane obuke za rad na numerički upravljanoj glodalici (CNC mašini), pet polaznika je tokom proteklog perioda imalo priliku da teorijski i praktično usvoji nova znanja i usavrši svoje veštine za rad na ovoj mašini.
Teorijski deo nastave održavan je u #Trening_centru_Šabac, dok je praktični deo realizovan u šabačkoj kompaniji #Galeb. Na numerički upravljanoj glocalici CNC 13-850, polaznici su imali priliku da rade i učestvuju u živoj proizvodnji tokom druge smene u kompaniji koja se bavi metalskom proizvodnjom. Zahvaljujući predavaču dipl. mašinskom inženjeru Stanimiru Rankoviću i stručnim tehničkim operaterima u Galebu, naši polaznici su kroz praktičnu nastavu i vežbe obučeni za samostalan rad na CNC mašini. Pokazne i praktične vežbe u procesu proizvodnje elemenata za železničku industriju u kompaniji Galeb bile su važan sement celokupne obuke koja je tokom ovog meseca održavala u ovoj firmi.
Obuka za rad na tzv. CNC mašini je jedna od tri akreditovane obuke za obrazovanje odraslih (JPOA staus) koju realizuje CSU Šabac uz podršku lokalne samouprave. Zahvalujemo se kompaniji “Galeb” na stručnoj podršci, vremenu, profesionalnosti ,posvećenosti i odličnoj saradnji koju su pokazali tokom prvog kruga obuka, a koje su bile veoma važan segment u obučavanju polaznika na ovom kursu.
CNC operater je veoma zanimljiv posao za kojim vlada velika potražnja, a tako će biti sve više i u budućnosti. Zato je ova besplatna obuka sjajna šansa za mlade bez zaposlenja da steknu tražena znanja i iskustvo.
Galerija: 

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube