Robotika je nauka o robotima, njihovom dizajnu, izradi i primeni. Obuhvata polja informatike (posebno veštačku inteligenciju), elektrotehnike i mašinstva.

Centar za stručno usavršavanje, Tehnička škola i Interaktivna nastava Vinaver organizovali su lokalni festival posvećen nauci sa željom da pomognu drugima da je zavole. Program je održan u subotu 18. maja 2019. godine u CSU Šabac i Naučnom klubu.

Roboti, robotske šake, lego roboti, programiranje, 3D skeneri i štampači i sl. bili su samo deo onog što su predstavili učesnici toga dana. Program za sve ljubitelje ove teme kreiran po meri šabačke publike, prevashodno darovite i zainteresovane dece koja su imala priliku da i ovog puta nadograde svoje interesovanje i obrazovanje.

„Festival robotike i digitalne fabrikacije – Napravi sam“ podržli su stručnjaci kao i domaće i strane komanije, profesori sa Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda, firma 3D Republika iz Beograda i kompanija Yazaki Šabac. Festival je okupio veliki broj učesnika i zaljubljenika u nauku.

Ovom prilikom se zahvaljujemo šabačkom osnovnim školama na saradnji, svim saradnicima, parnerima kao i karnevalskoj trupi “Svemirci” iz Mačvanskog Prnjavora koji su ulepšali i upriličili naš događaj.

Galerija:

Foto: CSU Šabac

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube