Duh nauke prenosi se putem knjiga, radoznalosti, čitanja ali i pisanja. Mesto na kome smo objedinili sve to bio je ovogodišnji 64. Sajam knjiga u Beogradu, jer se upravo tamo nalazi naša publika. I ove godine smo bili gosti na štandu #Centra_za_promociju_nauke gde smo predstavili novine i realizovane aktivnosti u Parku nake i Centru za stručno usavršavanje.

Kao deo Mreže Naučnih klubova, u želji da podržimo centralnu temu CPN na sajmu – “Naučno novinarstvo”, ove godine posebno smo podržali #mlade iz našeg grada. Učenici #Šabačke_gimnazije su na glavnoj bini štanda predstavili dosadašnji novinarski i istraživački rad koji neguju kroz aktivnosti na sekcijama i u školskoj biblioteci. Ovo je bila prilika da vidimo i prelistamo stara izdanja čuvenog #Gimnazijskog_glasnika, ali i ona nešto novija. Ujedno smo čuli njihova iskustva i utiske i pogledali film kratke forme o Gimnaziji koji su napravili sami tokom prošle školske godine. 

Centar za promociju nauke je deveti put zaredom, na Međunarodnom sajmu knjiga izložio oko 1000 publikacija naučnoistraživačkih organizacija Srbije, kao i svoja izdanja iz oblasti promocije nauke i naučne komunikacije. CPN, na svom štandu površine 190 kvadratnih metara, u Hali 2a, predstavio je izdavačku delatnost čak 117 naučnoistraživačkih organizacija u Srbiji, među koje spadaju: univerziteti, fakulteti, univerzitetske biblioteke, SANU, istraživačko-razvojni i naučni instituti, privatni univerziteti i fakulteti, stručna društva i zavodi. Centar je, takođe devetu godinu zaredom, pripremio i detaljan katalog svih naučnih publikacija objavljenih između dva sajma.

Zahvaljujemo se Centru za promociju nauke na ukazanoj prilici, poverenju i prostoru!

Galerija:

Foto: CSU Šabac