Na turističko – obrazovnoj mapi Srbiji, naš grada danas može biti zadovoljan, jer nas prepoznaju po tome. U Šabac se više ne dolazi u prolazu. Grad Šabac je danas destinacija obrazovnog, dečijeg i omladinskog turizma zahvaljujući Parku nauke.

Ovog proleća, ušli smo u šestu sezonu postojanja i rada prvog naučnog parka u Srbiji. Naša obaveza je bila i ostala odgovornost da ostanemo dosledni svom cilju, jer smo danas ustanova koja edukuje i u okviru koje postoji najviše naučnih instalacija u Srbiji – ukupno 30. Prepoznavanje Parka nauke kao odredišta dece iz cele zemlje je jedan vidi potvrde za naš rad i trud.

Za samo mesec dana ugostili smo 1600 dece iz 30 škola. Bili smo domaćini brojnim delegacijama iz regiona, kolektivima ali i pojedincima koji su želeli da na jedinstven (do)žive nauku u svetu oko sebe.

Našim naučnim ulicama svakodnevno koračaju i Šapčani, jer smo svoje radno i svakodnevno okruženje učinili prijatnim ambijentom u kojem se vrlo često prave, ne samo prvi naučni, već i životni koraci. Zato su nama u Parku nauke – DECA NAJVAŽNIJI LJUDI U GRADU!

 

Galerija fotografija godišnje posete Parku nauke:

Foto: CSU Šabac

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube