med-sace-polen

Predavanjem u prostorijama Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Šapcu, u subotu je počela sa radom škola pčelarstva. Organizator je Društvo pčelara „Šabac“, a pokrovitelj Grad Šabac. Škola je prvenstveno namenjena pčelarima početnicima, ali je mogu pohađati svi zainteresovani pčelari.

Želimo da budemo još bolji i uspešniji zato što imamo prirodne i ljudske potencijale. Proizvodnja meda je postala unosan posao i prilika za otvaranje novih radnih mesta, ali i način da poboljšamo kvalitet naših šuma, pašnjaka i voćnjaka. Sve je to šansa da bolje i zdravije živimo, da naša deca odrastaju u kvalitetnom okruženju.

Edukacija se sastoji iz teorijskog dela, koji će se održati u Centru za stručno usavršavanje svake subote od 17-20:30. godine i  trajaće do marta 2016. godine. Praktičnog na uzornim pčelinjacima članova Društva pčelara „Šabac“. Školom rukovodi poznati šabački pčelar Viden Momčilović, a predavanja će održati i licencirani predavači SPOS-a, među kojima profesor dr Nada Plavša iz Novog Sada i profesor dr Zoran Milovanović iz Beograda.

Cilj škole je edukovanje budućih mladih pčelara, kojima pčelarstvo može biti zvanično zanimanje.

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube