Prvi put u Šapcu biće održana naučnopopularna manifestacija “Maj mesec matematike” koja je ove godine posvećena neraskidivoj vezi matematike i geografije. Uz podršku #Centra_za_promociju_nauke naša ustanova biće domaćin od 9. do 16. maja ukupno deset predavanja, izložbi i prezentacija na ovu temu.

Koreni manifestacije datiraju još od pre 8 godina, a ove godine nacionalnu manifestaciji u Beogradu pridružiće se i drugi gradovi u Srbiji među kojima je i Grad Šabac. Manifestacija u Beogradu kao centru dešavanja organizuje se od strane Centara za promociju nauke u saradnji sa Matematičkim institutom SANU.

Mreža gradova koji će učestvovati u manifestacije objašnjava slogan “ISTRAŽI KOORDINATE” s obzorom da će vas manifestacija voditi meridijanima i paralelama do neverovatnih matematičkih otkrića u celoj Srbiji, pa i ŠAPCU. Ciklus predavanja o matematici i geografiji otkriće vam primenu matematike u svakodnevnom životu, brojne interaktivne radionice i eksponati omogućiće vam da sagledate matematiku u svim njenim nijansama, a filmske projekcije će probuditi vašu znatiželju i navesti vas na još dublja istraživanja.

Pozivamo vas i da zajedno sa nama otkrijete mesta gde matematika u nastavi izlazi iz granica uobičajenog i postaje najzabavniji prijatelj dece, pronađete lokacije na kojima će se održati brojne aktivnosti i prigrlite svet matematike u kome nema kraja pitanjima, rešenjima i čudima.

Kao i svake godine, i ove okupljamo sve koji uživaju u matematici i njenoj lepoti i primeni.

Da li ste spremni da se sa nama otisnete u još jednu matematičku ekspediciju?

ISTRAŽI KOORDINATE!

 

 

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube