Proleće ćemo u Centru za stručno usavršavanje ove godine dočekati projektnom aktivnošću “ZNANJEM KROZ SVET”. Mart i april rezervisani su za šabačke učenike, a svake subote, počevši od 2. marta 2019. godine Park nauke i CSU biće mesto (SA)ZNANjA!

Centar za stručno usavršavanje u Šapcu organizuje projekat “ZNANjEM KROZ SVET”P u želji da svim osnovcima omogući inovativan vannastavni vid aktivnosti koji će doprineti da se nastavni sadržaji usvajaju putem igrovnih aktivnosti i drugih zanimljivih nastavnih metoda. Učenici će biti u prilici da se upoznaju sa novim informacijama i zanimljivostima u vezi sa pet kontinenata, te će ovim putem upotpuniti svoja znanja i saznati više.

Princip realizacije projekta je tematsko povezivanje biologije, istorije, srpskog jezika i književnosti, geografije i određenih pedagoških oblasti, a usklađen je sa mogućnostima i postignućima ciljne grupe. Sadržaj tema, koje će biti prikazane putem prezentacija, je inovativan, zabavan i poučan, jer je želja predavača da učenici steknu dodatna znanja koja nisu sastavni deo nastavnih planova. Nakon svakog obrađenog kontinenta sledi KVIZ ZNANjA! Veliko superfinale u kojem će biti tri škole, čeka nas za sam kraj.

Učesnici projekta su šabačke Osnovne škole.

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube