Gradonačelnik grada Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić uručili su juče #Trening_centru_Šabac transportno vozilo za učesnike treninga koje ih povezuje sa Industrijskom zonom i firmama koje u saradnji sa Trening centrom sprovode akreditovane obuke nezaposlenih, a koje je finansirano sredstvima iz Projekta SEED STEP III-“Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja”.
Projekat se finansira sredstvima #Austrijske_razvojne_agencije i organizacije #Volkshilfe_Solidaritat,a sprovodi ga #Tara_Internation_Consulting doo iz Novog Sada.
-Danas sam zajedno sa predsednikom Skupštine grada Šapca Nemanjom Pajićem uručio kombi direktoru Centra za stručno usavršavanje Branku Filipoviću. Ovo je jedan od načina povezivanja privrede i obrazovanja u našem gradu. Sve ovo lepo izgleda. Ono što je dobro je da centar brine o povezivanju sa privredom, kao i o dostupnosti obrazovanja licima radi njihovog usavršavanja. Projekti poput ovog su bitni kako za osobe koje su već zaposlene u firmama tako i za one koji žele svoj kapital da ulažu u gradu. Kroz ovaj projekat dobijamo eudukovanu i obučenu populaciju koju će moći odmah da se uključi u svet rada. Ovaj kombi će omogućiti da se iz firmi korisnici Centra za stručno usavršavanje lakše prevezu i da se kada završe obuku u centru vrate na radna mesta. Svi ovi projekti koji su ne samo međunarodni nego i u okviru države doprinose boljem i kvalitetnijem obrazovanju, kao i boljem i uspešnijem radniku koji će na svom radnom mestu u fabrici da postigne onaj maksimum koji privrednici očekuju.- istakao je gradonačelnik.
SEED STEP III je projekat koji se nadovezuje na započete aktivnosti projekta SEED STEP II,koji se već petu godinu sprovodi u #gradu_Šapcu koji je izabran kao #pilot_projekat ovog programa.
-Ono što je izuzetno važno jeste da pored nezaposlenih lica koji mogu kroz akreditovane obuke mogu da steknu određena znanja u Trening centru, takođe i zaposleni mogu da da izvrše obuku i steknu neke nove veštine i samim tim budu u prilici da budu u prilici da zarade više i da konkurišu za neka bolja radna mesta. Kako bi ta komunikacija bila još bolja i kako bismo olakšali to, ovo donirano vozilo smo namenili Trening centru kako bismo olakšali prevoz učesnika obuka. Posebno nam je drago da smo ovaj kombi obezbedili iz Projekta SEED STEP III koji finansira Austrijska razvojna agencija i organizacija Volkshilfe Solidaritat, a u Šapcu ga sprovodi i implementira Tara Internation Consulting doo iz Novog Sada. Ovo je treća faza ovog Projekta u okviru koje smo obezbedili ovo vozilo, a podsetiću vas da smo u okviru druge faze tj SEED STEP II osnovali i opremili Trening centar. Cilj nam je da nastavimo promociju zapošljavanja najranjivijih grupa a to su žene i mladi i ovim atraktivnim prostorom i atraktivnim obukama olakšamo dolazak do posla.- kazao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.
Projekat ima za cilj promociju zapošljavanja i samozapošljavanja žena i mladih u gradu Šapcu kroz podsticanje saradnje lokalne samouprave,organizovanje treninga za razvoj preduzetništva,stručne obuke u oblasti turizma,organske proizvodnje hrane,IT edukacija,treninga iz CNC i 3D sektora,treninga u sektoru gradjevinarstva,obnovljivih izvora energije,socijalnih usluga(kućna nega,lični pratioci),kao i dodela bespovratnih sredstava za pokretanje sopstvenog posla.
-Sve do sada sprovedene obuke pokazuju svoju pravu namenu jer je već 6 lica pronašlo posao nakon pohađanja obuke. Ovo transportno vozilo će nam umnogome pomoći i povezati nas sa privrednicima našeg grada, ali omogućiti i da učenike od škola prevezemo do nas. Od januara planiramo da anketiramo poslodavce kako bismo uvideli i njihove potrebe. Do sada imamo akreditovana 3 programa a uskoro očekujemo još, kao što je kurs engleskog jezika i kursevi za operatere i montere solarnih panela i hortikulture, kako bismo nastavili sa obukama za naše nezaposlene.- rekao je Branko Filipović, direktor Centra za stručno usavršavanje u okviru kog deluje Trening centar Šabac.
#Trening_centar_Šabac deluje u okviru #Centra_za_stručno_usavršavanje u Šapcu,ali sa tendencijom širenja aktivnosti na području celog Mačvanskog okruga i sa vizijom razvoja u moderan regionalni trening centar.

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube

You tube