Поштовани,

Позивамо Вас да узмете учешће 19.04.2021. године у 18 часова на online трибини „Сарадња образовно – васпитних и васпитно – образовних установа и центара за социјални рад у оквиру спољашње мреже заштите од насиља, злостављања и занемаривања.

Трибина је бесплатна за Шабачке школе, а за школе ван Шапца пријава по учеснику износи 500 динара. Трибина траје три сата и доноси 1 бод стручног усавршавања.

Приоритетна област је јачање васпитне улоге образовно-васпитне установе кроз развојање програма превенције насиља, дискриминације, злостављања и занемаривања. Ауторке и реализаторке ове актуелне и занимљиве трибине су дипломирани социолог/социјални радник Милкица Момчилов  и дипломирани правник Александра Чолић, обе запослене у кикиндском  Центару за социјални рад.

Трибина је намењена наставницима разредне наставе, предметне наставе, васпитачима у предшколској установи, васпитачима у дому ученика, стручним сарадницима у предшколској установи и школи, сарадницима и помоћницима директора и директорима школа.

Тема скупа је правни оквир и поступање надлежних институција – правни оквир, надлежност за спречавање и сузбијање насиља (вршњачког насиља и насиља у породици) и партиципација детета, нивои реаговања и облици насиља – сарадња свих заинтересованих страна и надлежних институција као и
њихова повезаност у интегрисаном одговору на насиље; анализа студије случаја (пријава школе центру за социјални рад да постоји сумња на насиље,
злостављање и занемаривање); подршка породицама у развоју родитељских.

Трибина ће се одржати online преко Zoom апликације, по формирању групе добићете линк за приступ.

Потребно је да се пријавите ОВДЕ најкасније до 14.04.2021. године.

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube

You tube