Centar za stručno usavršavanje Šabac, Tehnička škola Šabac i Interaktivna nastava Vinaver organiziju lokalni festival posvećen nauci sa željom da približimo svima i pomognemo drugima da je zavole.

“FESTIVAL ROBOTIKE I DIGITALNE FABRIKACIJE – NAPRAVI SAM” održaće se u subotu 18. maja u prostorijama CSU Šabac.

CSU Šabac organizovaće informativna predavanja koja će posetioce uvesti u svet informacionih tehnologija, grafičkog dizajna, CNC mašina, samovozećih automobila, 3D tehonologija, robotike, mikrokontrolera, implemntiranje matematike i fizike u tehniku i pokazati kako se kompanije prilagođavaju digitalnoj eri. Naša želja je da unapredimo kako naučnu, tako digitalnu pismenost kod dece i odraslih i pokažemo da naučne tehnologije nisu budućnost već sadašnjost.

U okviru ovog naučno-popularnog festivala, održaće se i izložba interesantnih projekata kao podsticaj za druge da se počnu baviti savremenim tehnologijama. Naš festival podržli su stručnjaci kao i domaće i strane komanije. Na festivalu svoje učešće najavili su profesori sa Elektrotehničkog fakulteta iz Beograda, firma 3D Republika iz Beograda, kompanija YAZAKI Šabac, Tehnička škola Šabac, Interaktivna nastava Vinaver iz Šapca i drugi. Svoje projekte, sekcije, modele i prezentacije iz gore pomenutih oblasti imaće priliku da predstave posebno zainteresovani i daroviti učenici iz šabačkih škola. Ulaz na manifestaciju je besplatan za sve posetioce.

Sa zadovljstvom Vas pozivamo da nas posetite u subotu 18. maja 2019. godine!

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube