Do(živeti) nauku je misija šabačkog Parka nauke. Okupiti mlade i decu koja će na interaktivan i nestereotipan način učiti ali i dobiti adekvatno (ne)formalno obrazovanje u Centru za stručno usavršavanje. Zato smo i ove godine učestvovali na Sajmu knjiga, jer se upravo tamo nalazi naša publika.

Šestog dana 63. Sajma knjigau Beogradu, u saradnji sa Centrom za promociju nauke, predstavili smo realozovane naučnopopularne projekte i akreditovane seminare i obuke iz oblasti obrazovanja. CSU Šabac i Park nauke predstavili su projekte:  “Snaga vetra – energija budućnosti”, autora dr Gorana Stojićevića koji je realizovan kroz Javni poziv CPN-a, nove interaktivne naučne instalacije Vetrogenerator, Remen sistem – Podigni sam sebe i Dinamo biciklo koje su noviteti u šabačkom Parku nauke koji smo zajedno realizovali sa CPN-om. CSU Šabac kao mesto usavršavanja zaposlenih u obrazovanju je lider u ovoj delatnosti kada je u pitanju naša regija a ove godine u svojoj ponudi imamo 25 novo akreditovanih seminara, koje smo takođe predstavili na Sajmu. Ovogodišnji sajam knjiga je pravo mesto na kojem smo publici predstavili sve ono što smo u proteklom periodu uradili kako bismo raširili naučnu misao u našem gradu.

Na poziv Centra za promociju nauke i njihovm štandu u Hali 2a, u petak 26. oktobra predstavljeni su Centar za stručno usavršavanje sa Parkom nauke.

Tema ovogodišnjeg nastupa CPN-a su misaoni eksperimenti, jer su ugrađeni u svaku naučnu teoriju, a ujedno pružaju i neograničen prostor za inovaciju u sferama nastave, obrazovanja i vaspitanja. Osmi put zaredom, na Međunarodnom sajmu knjiga, na štandu površine 190 kvadratnih metara,izloženo je oko 1000 publikacija naučnoistraživačkih organizacija iz Srbije, kao i sva izdanja CPN-a.

Galerija:

Foto: CSU Šabac

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube