U Centru za stručno usavršavanje Šabac 20. avgusta 2020. godine održana je obuka pod pod nazivom “Кljučne kompetencije i razvoj veština rukovođenja u okviru projekta Škole za 21. vek” koji realizuje Britanski savet (#BritishCouncil) u saradnji sa Ministarstvom prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mrežom RC/CSU Srbije.
“Škole za 21. vek je ambiciozni trogodišnji obrazovni program vredan 10 miliona funti koji je osmislila i sprovodi organizacija British Council, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva. Ovaj program, koji se realizuje u partnerstvu s nadležnim obrazovnim institucijama svake od zemalja učesnica, ima za cilj da milion učenika uzrasta 10-15 godina stekne veštine kritičkog mišljenja i rešavanja problema. Pored sticanja veština kritičkog mišljenja i rešavanja problema, deca će usvojiti praktične veštine programiranja i imati priliku za usavršavanje svojih veština kroz programiranje fizičkih uređaja (eng. physical computing).” (Izvor: https://www.britishcouncil.rs/)
Realizovana obuka bila je namenjena rukovodiocima Osnovnih škola. Teme obuke su bile sledeće: ključni aspekti kritičkog mišljenja i rašavanja problema; formiranje timova i timski rad; značaj rukovođenja; upravljanje preprekama i fazama promena; planiranje i uvođenje promena; mikrobit i klubovi za programiranje; zaštita dece.
Galerija: 

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube