U sredu, 7. NOVEMBRA ,u povodu #EVROPSKOG_DANA_NAUKE, sa našim najmlađim sugrađinama održaćemo PRIČAONICU O GEOGRAFIJI.

CSU Šabac i Park nauke treći put za redom se pridružuju naučnoj zajednici u želji da u svojoj lokalnoj sredini približimo nauku upravo onima kojima je ona misterija – NAŠOJ DECI.

Šabački Park nauke je poslednjih nekoliko godina deo zvanične turističke ponude grada Šapca, a cilj nam je da, zahvaljujući ovom izuzetnom i jedinstvenom te vrste projektu na ovim prostorima, doprinesemo još većoj afirmaciji i promociji nauke, kao i da pružimo podršku velikom broju šabačkih školaraca koji na prestižnim takmičenjima osvajaju nagrade.

Park nauke kao prva prvina 21. veka u Šapcu je trodimenzionalni udžbenik i prvi je takve vrste u Srbiji. Kako će obrazovni turizam u budućnosti biti u ekspanziji, verujemo da će šabački Park nauke na turističkoj mapi Srbije zazuzeti važno mesto, a ovo je jedan od načina da to nastavimo i postignemo još bolje rezultate.

*Evropski dan nauke se svuda u svetu obeležava 10. novembra, a odlukom Uneska cela sedmica je posvećena nauci, miru i razvoju. Ovaj datum je predložen na Svetskoj naučnoj konferenciji u Budimpešti 1999. godine, sa ciljem da se skrene pažnja na potrebu za novom vezom između nauke i društva. Tim povodom Unesko je ustanovio Svetski dan nauke za mir i razvoj, koji je prvi put obeležen 10. novembra 2002. godine. U Srbiji je ovaj dan prvi put proslavljen 2011. godine. Od tada se održava svake godine.

Evrospki dan nauke 2018

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube