Grad Šabac i Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika nastavili saradnju sa partnerima iz Brodsko-posavske županije u okviru projekta ROSIS4H ( Otkrivanje mogućnosti za održivi uticaj na razvoj hortikulture u prekograničnom području) koji se realizuje u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014. – 2020.


Danas su u Centar za stručno usavršavanje Šabac , Srednjoj poljoprivrednoj školi i Gradskoj upravi Šapca organizovani susreti proizvođača voća, cveća i začinskog bilja, kao i predavanja na teme aktuelne u poljoprivredi: korišćenje IPARD fondova i proizvodnja u skladu sa principima “plave ekonomije”.


Kroz projekat ROSIS4H Grad Šabac je dobio terensko vozilo za potrebe posete poljoprivrednim proizvođačima, savetodavnu podršku za IPARD projekte, e-platformu kao i studiju koja pomaže razvoj zadruga na području Grada Šapca, dok je Srednja poljoprivredna škola sa domom učenika iz Šapca dobila nameštaj i opremu za savremnenu pedološku labortoriju i terensko vozilo za prikupljanje uzoraka zemljišta. Ukupna vrednost projekta za partnere iz Republike Srbije je 240.060,54 evra.

 

Galerija:

Foto: CSU Šabac

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube