Deca su najvažniji ljudi u Šapcu, a Park nauke mesto koje raste zajedno sa njima.

Juče smo javnosti predstavili dva nova naučna eksponata koja su stigla u CSU. Zahvaljujući saradnji sa Centrom za promociju nauke iz Beograda postali smo bogatiji za dve instalacije pod nazivom ČOVEK SISTEM.

Koliko otkucaja napravi ljudsko srce u prosečnom životnom veku, koja kost je najjača u skeletu, koliko teže pojedini organi, kolika je dužina svih krvnih sudova…samo su neka od mora malih i velikih pitanja i odgovora koje će svaki posetilac čuti kod nas.

“Velika zahvalnost našim saradnicima iz CPN-a, Šapcu na dar, učenicima, nastavnicima i svima onima koji žele da nauče nešto više. Interaktivne i multidisciplinarne instalacije koje će biti od koristi i pomoći našim šabačkim nastavnicima u nastavi”, rekao je Branko Filipović, direktor CSU Šabac.

Podrška Grada Šapca u radu Parka nauke i CSU nije izostala. Od samog početka i kroz sve planove i projekte je i lokalna samouprava i odeljenje Društvenih delatnosti uz CSU, kazala je Tatjana Marković, načelnica ovog odeljenja.

Biologija se voli. A najlepše se uči ogledno, saglasne su nastavnice Danijela Marković i Marija Đerić koje su sa svojim učenicima među prvima posetile Park nauke gde su svojim učenicima pričale o skeletnom i kardiovaskularnom sistemu.

Čovek sistem živi u Parku nauke, poziv za sve da se upoznate!

Galerija:

 

Foto:CSU Šabac

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube