Centar za stručno usavršavanje je dobar primer ulaganja u obrazovanje istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Projekat izgradnje Centra za stručno usavršavanje finansirala je švajcarska vlada u saradnji sa Gradskom upravom grada Šapca. Šabački Centar je jedan od dvanaest u Srbiji i primer je dobre prakse Evropske unije, koja može da nađe svoju primenu u gradovima kao što je Šabac. Veliki broj nastavnika i stručnih lica, otvaranjem Centra, dobio je odlično mesto za usavršavanje.

Goran Stojićević, direktor Centra za stručno usavršavanje Šabac, istakao je da je ova institucija za prvih pet godina rada i postojanja ostvarila mnoge od zacrtanih ciljeva. On je istakao da je postojanje Parka nauke, u okviru Centra, ono što ga čini posebnim u odnosu na ostale.

Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke, podsetio je da je Naučni kamion, počeo svoju turneju po Srbiji baš iz Šapca, na samo nekoliko metara od Centra za stručno usavršavanje.

O Parku nauke, po kome je Centar za stručno usavršavanje Šabac prepoznatljiv, govorila je Tatjana Marković Topalović, profesor i jedan od koautora Parka.

Program obeležavanja petog rođendana Centra za stručno usavršavanje upotpunili su hor „Mladiša“ i Nina Vasić, učenica Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“.

 

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube