Projekat “Solarna energija spoj više nauka” je program promocije nauke namenjen nastavnicima, stručnim saradnicima i učenicima iz osnovnih škola a pod pokroviteljstvom CPN-a Centra za promociju nauke. Predavanje kroz projekat je bilo i deo stručnog usavršavanja nastavnika realizovano od strane Zvonka Gašparović dipl. ing. elektrotehnike iz Novog Sada. Gorana Jovišića profesor informatike Sremski Karlovci i Tanje Radovanov profesor informatike iz Kikinde.

Važan deo projekta je bilo je i realizovano takmičenje Osnovnih škola u izradi maketa, Power Point prezentacija, plakata, literarnih radovova, crteža…Učenici šabačkih osnovnih škola su prezentovali radove svojim drugovima iz razreda u oviru uglednih časova i projektne nastave iz predmeta: muzičko, likovno, mamtematika, francuski, fizika, OTO, srpski jezik…

Uvidom u poslate materijale za takmičenje koje je organizovano u saradnji sa CSU Šabac a u okviru projekta ”Solarna energija spoj više nauka” realizovano uz podršku Centra za promociju nauke iz Beograda, komisija za odabir i nagrađivanje radova je donela odluku da se nagrade sledeće šabačke škole i nastavnici:

Osnovna škola “Vuk Karadžić” Mačvanski Pričinović, mentor Snežana Šalai Tibor, profesor muzičke kulture i Osnovna škola ”Majur” iz Majura, mentor Dragana Šuković, profesor geografije.

Radovi koje su priložili imenovani nastavnici iz ove dve škole pokazuju najviši nivo kreativnosti, rada, truda, masovnosti, razvijanja svesti o značaju korišćenja obnovljivih izvora energije tj. solarne energije, učenje otkrivanjem, učenje kroz igru, aktivno učenje i druge bitne činjenice koje doprinose kvalitetnoj nastavi zasnovanoj na metodičkim, etičkim, proverljivim i naučnim činjenicama.

Zahvaljujemo se svim nastavniciam i školama koji su poslali svoje radove i na taj način kod svojih učenika i kolega nastavnika unapredili razvijanje svesti o upotrebi solarne energije.

Čestitamo nagrađenim školama i nastavnicima!

 

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube