Sastanak delegacije grada Šapca i delegacije Federacije Bosne i Hercegovine na temu “Razmena iskustava i saradnja na projektima energetske efikasnosti” održan je 18.4.2017. Centru za stručno usavršavanje. Grad Šabac prepoznat je kao primer dobre prakse u ovoj oblasti, a projekat izolacije stambenih zgrada, prema oceni stručne javnosti, ocenjen je kao jedan od najboljih u Srbiji. Grad Šabac odgovoran je prema svojim građanima i okruženju, zato je naša energetska politika racionalna i efikasna rekao je u uvodnom obraćanju Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.


-Veliko mi je zadovoljstvo da vam poželim dobrodošlicu u Šabac, grad u kom štedimo energiju jer mislimo na budućnost. Ali, ne samo da štedimo energiju, nego štedimo i kućni i gradski budžet. Naši projekti koji se tiču izolacije stambenih objekata su među najboljim u Srbiji, u partnerstvu sa EBRD radimo na projektu izgradnje toplane na biomasu. Na ovaj način se odgovorno odnosimo prema energetskim resursima i svom okruženju, racionalizujemo potrošnju i smanjujemo troškove. Mi smo bili pre dva meseca gosti Federacije Bosne i Hercegovine u okviru projekta Coolheating, gde smo videli njihove primere dobre prakse – rekao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.


U radu sastanka dve delegacije, osim gostiju iz Bosne i Hercegovine, učestvovali su Slaviša Kostadinović, član Gradskog veća Šapca, Slobodan Jerotić, energetski menadžer i predstavnici resornih gradskih preduzeća.

Tekst preuzet sa zvanične facebook stranice predsednika skupštine grada Šapca Nemanje Pajića.

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac
Grad Šabac
You tube