Sastanak Mreže RC i CSU Srbije
Smederevo, 20.07.2017.
Direktori i stručni saradnici regionalnih centara i centara za stručno usavršavanje, predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centra za promociju nauke (CPN) održali su sastanak u Regionalnom centru Smederevo.
Sastanak je otvorio mr Borivoje Janošević, direktor Regionalnog centra Smederevo, koji je pozdravio učesnike. Direktori centara su u otvorenom razgovoru ukazali Bogoljubu Lazareviću, pomoćniku ministra prosvete za inspekcijske poslove, na probleme sa kojima se suočavaju u radu, sa određenom vrstom otpora prosvetnih radnika prema stručnom usavršavanju, te sa standardnim poteškoćama u finansiranju od strane lokalnih samouprava.
Gospodin Lazarević je pokazao veliko razumevanje, te obećao da će se u Ministarstvu, prilikom donošenja Pravilnika, razgovarati o iznesenim problemima. Takođe, izrazio je želju da se stručno usavršavanje prosvetnih radnika što više okrene ka metodičkim i pedagoškim veštinama jer, kako je rekao, naši nastavnici na bazičnom obrazovanju stiču zaista značajnu stručnost, ali očigledno ne dobijaju dovoljno pedagoškog i metodičkog obrazovanja. I tu je odgovor na pitanje zašto nam funkcionalno znanje kod učenika nije na dovoljno visokom nivou. U nastavku sastanka, razgovaralo se i o zakonskoj regulativi, kao i o predstojećim aktivnostima Ministarstva prosvete na kojima će centri biti aktivno uključeni.
U nastavku sastanka diskutovalo se sa predstavnicima Centra za promociju nauke o finalizaciji dogovora u vezi sa predstojećim zajedničkim aktivnostima; realizaciji projekata iz Javnog poziva i nastupu na Sajmu knjiga. Takođe, razgovaralo se i o svim budućim aktivnostima; otvaranju parkova nauke, učešću u projektima, realizaciji predavanja, tribina i radionica u naučnim klubovima širom Srbije i dr.

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube