Direktor CSU Šabac Branko Filipović i stručni saradnik Dušan Kojić, prisustvovali su juče sastanku Naučnih klubova Centru za promociju nauke u Beogradu.

Važne teme oko kojih su se zajednički dogovorali predstavnici svih Naučnih klubova u zemlji bile su: aktivnosti vezane za M3 – Maj mesec matematike, detalji Javnog poziv kao i dogovori oko aktivnosti veznih za Evropsku noć istraživača.

Naučni klub u Šapcu je jedan od 12 klubova koji je otvoren u Srbiji, sa idejom da učenici koji se interesuju za nauku prošire i razvijaju svoje znanja, a član Kluba može biti svako ko to želi. Šabac je već poznat kao rasadnik talenata, a mi se trudimo da đacima pružimo uslove da talenat razvijaju i neguju u svom gradu i da se sa uspesima uvek vraćaju kući. Naš Naučni klub je na raspolaganju svima onima koji vole nauku i tehniku, njome se bave profesionalno ili amaterski, planiraju da postanu naučnici kada porastu, onima koji žele da se igraju nauke i onima koji jednostavno žele da se informišu o naučnim dostignućima.

Period pred nama, biće vreme u kom ćemo svojim angažovanjem i primerom nauku i dalje činiti dostupnom svima. A CSU Šabac, Park nauke i Naučni klub i dalje će biti mesto okupljanja najvažnijih nama u Šapcu – DECE.

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube

You tube