Sem Fabrici šef delegacije EU u Srbiji, tokom svoje posete Šapcu, u okviru kampanje “Pogledaj oko sebe, pokreni se!” http://www.pogledajokosebe.rs/, prošle srede posetio je CSU i Park nauke Šabac.

Nakon posete prvom Parku nauke u Srbiji u kom smo mu pokazali naučne eksponate koji koriste alternativne vidove energije, organizovana je debata sa šabačkim studentima i mladima na temu ekologije.  Učešće u debati su uzeli studenti Visoke medicinske i poslovno-tehnološke škole strukovnih studija, Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i studenti Univerziteta Singidunum – fakulteta zdravstvenih i poslovnih studija.

Pored obraćanja ambasadora, prisutnima se obratio i direktor Centra za stručno usavršavanje Šabac, Branko Filipović. A deo debate bili su:

Rikardo Kuađato, glavni tehnički ekspert na projektu dalje primene direktive industrijske emisije, Aleksandar Ćosović, IPPC stručnjak za farme, Klotilde Le Treste, koordinatorka projekta „Karavan za klimu“ i dr Maja Vučković Krčmar program menadžer u okviru zdravstvenog sektora delagacije EU.

Prošlog meseca delagaciju Evropske Unije u Srbiji pokrenula je ovu kampanju, a izložba “Obnovljivi izvori energije” u okviru projekta “Karavan za klimu” Francuskog instituta u Srbiji bila je deo propratni deo posete delegacije u CSU Šabac.

 

Galerija:

Foto: Screenshoot i CSU Šabac

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube