Celodnevno ocenjivanje je vrlo ozbiljan posao. S obzirom da se radi o takmičarskom delu “Dani rakije Šabac”, u toku jučerašnjeg dana u našem Centru za stručno usavršavanje, okupili su se najbolji. Žiri u sastavu najeminentnijih stručnjaka za rakiju u Srbiji – prof. dr Ninislav Nikićević sa Poljoprivrednig fakulteta u Zemunu kao predsednik komisije, prof. dr Branko Popović sa Poljoprivrednog fakulteta iz Čačka klao član  komisije i Ivan Urošević predsednik udruženja “Srpska rakija”, takođe kao član žirija. Ukupno 61 uzorak je ocenjen u kategorijama : kruška, šljiva, jabuka, dunja, kajsija, pa čak i malina.

Sedmu godinu za redom, Udruženje građana “Dani rakije Šabac” uz podršku nekoliko lokalnih ustanova uspešno organizuju istoimenu manifestaciju. Vikend koji je pred nama, Šabac će obeležiti privredno-turističkom manifestacijom koja se će se održati 8. i 9. juna 2018. godine na centralnom gradskom trgu a učestvovaće oko 50 izlagača iz zemlje i regiona. Svečano otvaranje manifestacije zakazano je u 13:00h (trg).

Manifestacija je nastala u želji da se doprinese poljoprivredi šabačkog kraja i pomogne jačanju privrednog i ekonomskog položaja Šapca. “Dani rakije Šabac” pružaju priliku da se na jednom mestu nađu proizvođači rakije i voća sa velikim kupcima iz zemlje i inostranstva.

33487310_10214768901729696_5702688066154528768_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija:

Foto: CSU Šabac

 

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube