Iza nas su dva meseca u kojima smo svakog vikenda sa šabačkim osnovcima u Centru za stručno usavršvanje i Naučnom klubu Šabac otkrivali tajne naše planete.

Projekat “Znanjem kroz svet” okupio je na jednom mestu sedam šabačkih škola, sa ukupno 56 đaka, kompetentne realizatore – šabačke nastavnike koji su dali veliki doprinos proširenju vidika svoj deci. Želja nam je bila da osnovcima omogući inovativan vannastavni vid aktivnosti koji će doprineti da se nastavni sadržaji usvajaju putem igrovnih aktivnosti i drugih zanimljivih nastavnih metoda. Princip realizacije projekta je tematsko povezivanje biologije, istorije, srpskog jezika i književnosti, geografije i određenih pedagoških oblasti, a usklađen je sa mogućnostima i postignućima ciljne grupe. Sadržaj tema, koje će biti prikazane putem prezentacija, je inovativan, zabavan i poučan, jer je želja predavača da učenici steknu dodatna znanja koja nisu sastavni deo nastavnih planova.

Nakon uzbudljivog finalnog kviz održanog 20. aprila 2019. godine, ekipa OŠ”MAJUR” je osvojila I mesto, OŠ“VUK KARADŽIĆ“ II mesto, OŠ”LAZA K. LAZAREVIĆ”- III OŠ “NIKOLAJ VELIMIROVIĆ”- IV mesto. Podsećamo da su ekipe izborile učešće u finalu nakon tri kviza, tokom kojih su se sabirali bodovi.

Naglašavamo da je tokom realizacije predavanja i kviz takmičenja, među učenicima vladala prijatna atmosfera, sticanje odgovorajaćih znanja, veština, učenja, međusobno upoznavanje, druženje, fer-plej nadmetanje,čime je u potpunosti postignut cilj projekta. Realizatori projekta, zahvaljuju se svim školama učesnicama na izuzetnoj saradnji!

NAGRADE – Podsećamo škole da će učesnici finalnog kviza i 5. plasirana ekipa OŠ“JANKO VESELINOVIĆ, biti nagrađeni ekskurzijom po Vojvodini koja se planira za 4.5. 2019. godine. Osim ekskurzije učesnici finala, biće nagrađeni besplatnim korišćenjem usluga gradskog bazena u trajanju od mesec dana i prvoplasirani takmičari odgovarajućim knjigama.

CSU Šabac se najlepše zahvaljuje realizatorima projekta bez kojih ovaj kviz ne bi ni postojao, učenicima koji su dobili najvažnije za ceo život – znanje i direktorima šabačkih Osnovnih škola na ukazanom poverenju i lepoj saradnji prilikom realizacije ovog projekta!

Galerija:

 

Foto: CSU Šabac