Centar za stručno usavršavanje Šabac je nosilac JPOA statusa – Javno priznati organizator aktovnosti obrazovanja. Tri akreditovane obuke (Obuka za rad na numerički upravljanoj glodalici, Osnovna obuka za korišćenje računara i Obuka za operativno korišćenje 3D štampača) su završene a polaznicima su juče uručeni sertifikati.
Direktor CSU Šabac Branko Filipović zahvalio se svim polaznicima na istrajnosti, pokazanom interesovanju tokom trajanja obuke i poželeo im sreću u novim poslovnim prilikama koje će sigurno imati sa novim znanjima i dobijenim sertifikatom.
Agencija za kvalifikaciju Republike Srbije je krajem prošle godine akreditovala još dva programa obuka koji će se realizovati u CSU i Trening centru Šabac radi poboljšanja kompentencija Šapčana koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, kako bi na što lakši način našli put do novog posla.
Teorijska i praktična nastava održavana je u Trening centru Šabac, a za Obuku za rad na CNC mašinini i u kompaniji „Galeb“. Nataša Marković, generalni direktor kompanije #Galeb_Metal_Pack je dodelila sertifikate polaznicima obuke za rad na CNC mašini, naglasila važnost povećanja kadrova iz ove oblasti i njihovu neophodnost u metalskoj industriji. Ovom prilikom kandidati koji su završili obuku za CNC imaće priliku za razgovor, za posao u kompaniji “Galeb” tokom ove nedelje.
Akreditovani treneri našeg Trening centra Šabac – Dušan Kojić, Aleksandar Brkić, Milan Savić i Stanimir Ranković zajedno sa ukupno 15 polaznika tokom proteklog perioda održali praktičnu i teorijsku nastavu u trajanju od 60 do 180 sati, u zavisnosti od obuke. Sve tri obuke su održane u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, uz podršku Grada Šapca. Cilj obuka je profesionalno osposobljavanje nezaposlenih lica.
Trening centar Šabac nastao je kroz projekat „SEED STEP II“, koji je finansirala Austrijska razvojna agencija, a realizovan je sa organizacijom Volkshilfe Solidarität. Biljana van Veghel Kondić saradnik na projektu #SEED_STEP_II izrazila je zadovoljstvo održanim obukama i efektu koje su one proizvele, jer u osnovi ovog projekta i jeste jačanje kapaciteta ljudskih resursa, što smo danas imali priliku i da vidimo.
Sve tri obuke obuhvataju delokrug poslova za kojim vlada velika potražnja, a tako će biti sve više i u budućnosti. Zato su ove besplatne obuke sjajna šansa za mlade bez zaposlenja da steknu tražena znanja i iskustvo.
Galerija: 

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube