Tokom Evropske nedelje istraživača, od 23. do 27. septembra 2019. godine, u Centru za stručno usavršavanje Šabac je za pet dana održano ukupno 20 programa koje je realizovalo oko 40 angažovanih saradnika. Potrudili smo se da i ove godine sa svima njima zajedno kao i sa svojim partnerima na lokalu (osnovnim i srednjim školama, Narodni muzejom Šabac) kreativno osmislimo i kvalitetno realizujemo ovogodišnju Evropsku nedelju istraživača.

Kroz realizaciju niza programskih aktivnosti tokom cele istraživačke nedelje, realizovano je dvadeset aktivnosti. Svi posetioci imali su priliku da kroz različite programe predavanja, kvizova, diskusija, projekcija, radionica i eksperimenata uživaju u programu. Svi programi su održani u Naučnom klubu Šabac, Centru za stručno usavršavanje i Parku nauke. Poseta arheološkom lokalitetu „Srpski Stounhendž“ koji se nalazi u naselju Desić, bila je prilika da se „Noć istraživača“ održi izvan okvira naše ustanove.

U prva četiri dana Centar za stručno usavršavanje Šabac je posetilo preko 400 posetilaca, dok je glavnog dana „Noći istraživača“ CSU posetilo preko 500 posetilaca, učenika, profesora i ostalih zainteresovanih.

Događaj je bio medijski propraćen zahvaljujući saradnji sa lokalnim radio-televizijama, kao i sa dopisničkom ekipom Radio Televizije Srbije u direktnom uključenju, prvog dana manifestacije u Jutarnjem programu.

RTV Šabac: https://www.youtube.com/watch?v=OqdwpFWHtdw&fbclid=IwAR2ejgKVrp4ob3RKAPfZuB8P8pRGswUbOB5sJKTFzCGGtZ93w1uDwf7S54g

RTV Šabac: https://www.youtube.com/watch?v=QGYg0jJxYnw&fbclid=IwAR19Qq8dZUFw4-7lGUxocbRDlIgDmWHD-YCEyqVLloIrLClZvVYjBMrjILk

RTV Šabac: http://www.sabac.tv/vesti/28262/centralni-dan-manifestacije-evropska-noc-istrazivaca

RTV Šabac: http://www.sabac.tv/vesti/28201/deseta-noc-kroz-znanje-daje-moc

RTV AS: https://www.youtube.com/watch?v=QxUhzSugeWw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1EHC0XRJrOPUWcl3LI0PmSKvEg7z7wy0WZRdOKIod34im9a40g-RlzCxI

Portal Distrikt: http://distrikt.rs/deseta-noc-kroz-znanje-daje-moc/?fbclid=IwAR0xtcEg04XCDTcnEBZmAegxgDmpzRCHg8WSzBYTnwa17i2SJG4qD1131HY

Svi događaji su ujedno blagovremeno najavljivani na zvaničnom sajtu CSU Šabac: http://csusabac.rs/deseta-noc-kroz-znanje-daje-moc-noc-istrazivaca-sabac-2019/.

Kao i na zvaničnoj Facebook stranici naše ustanove: https://www.facebook.com/csu.sabac.7/

Manifestacija je najavljena i uz pomoć grafičke propagande: flajerima sa programom, najavnim posterima u 22 šabačke škole, svim šabačkih  i reklamom na city lightovima na nekoliko lokacija u centru grada. Uporedo sa dešavanjima u CSU Šabac u petak, za „Noć istraživača“ Park nauke Šabac bio je mesto okupljanja svih zainteresovanih posetilaca, koji su imali priliku da noću posete našu stalnu postavku tokom centralnog dana mnifestacije.

Fotografije: 

Foto: CSU Šabac

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube