Završna konferencija Projekta „Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja“ (SEED STEP II) održana je danas u šabačkom Centru za stručno usavršavanje.

Projekat je imao za cilj promociju zapošljavanja i samozapošljavanja žena i mladih kroz podsticanje saradnje lokalne samouprave, Nacionalne službe za zapošljavanje, poslovnog sektora i ostalih relevantnih subjekata u ovoj oblasti.

Predstavljanju rezultata trogodišnjeg projekta, koji je finansirala Austrijska razvojna agencija ADA, uz partnerstvo sa organizacijom Volkshilfe Solidaritet, prisustvovali su predstavnici partnera i učesnika projekta, kao i brojni gosti, među kojima predstavnica austrijske ambasade u Srbiji, Sabine Krojzenbruner.

– Ovo je jedan od najznačajnijih projekata koje mi imamo u Austriji, a sa gradom Šapcem već dosta dugo sarađujemo. Austrija je partner Srbije kao i celog regiona, ovog dela Balkana, tu smo da promovišemo i podržimo process pridruživanja Srbije Evropskoj uniji. Austrija ima puno investitora u Srbiji i regionu i važno je da oni vide da i ovde ima obrazovanih, mladih i sposobnih ljudi. Regionalna saradnja je jako bitna, ovde vidimo veoma aktivne opštine koje su vrlo uključene u ovaj projekat, što je jako značajno u smislu prekogranične I regionalne saradnje – rekla je Sabine Krojzenbruner, predstavnica ambasade Austrije u Srbiji.

U ime Lokalnog Saveta za zapošljavanje, Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca podsetio je značajne rezultate ovog projekta.

– Grad Šabac dobio je Trening centar, koji od danas ima I dve akreditovane obuke, prve koje je izdala Nacionalna kancelarija za kvalifikaciju. Osim toga, urađena je I Strategija ljudskih resursa, važan, temeljni document koji se bavi ljudskim resursima, rezultatima umrežavanja različitih subjekata – javnog, privatnog I nevladinog sektora, i prepoznavanjem njihovih potreba – rekao je Pajić.

Vodeći partner na projektu je Organizacija Volkshilfe Solidaritet iz Beča, a finansirala ga je Austrijska razvojna agencija (ADA). Ukupna vrednost trogodišnjeg projekta je 1,2 miliona evra, od čega je za različite aktivnosti u gradu Šapcu – izdvojeno oko sto hiljada evra. Projekat je počeo u januaru 2017., a završava se u decembru 2019. godine.

Album:

Foto: Dejan Rafailović
 

 

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube