Juče je u Novom Sadu održan prvi međuopštinski sastanak u okviru SEED Step III programa podrške obrazovanju i zapošljavanju, koji je okupio predstavnike lokalnih samouprava i ustanova iz Apatina, Kule, Šapca, Vladičinog Hana i Surdulice. Sastanku je putem video linka prisustvovala i Kristina Gamper, menadzer SEED Step III programa iz organizacije Volkshilfe.
U ime grada Šapca, Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca i zamenik predsednika lokalnog partnerstva za zapošljavanje grada Šapca predstavio je #lokalni_akcioni_plan_zapošljavanja i upoznao prisutne sa radom, rezultatima i planiranim aktivnostima lokalnog partnerstva za zapošljavanje grada Šapca.
Sastanku su prisustvovali predstavnici #Centra_za_stručno_usavršavanje_Šabac, direktor Branko Filipović i stručni saradnik Dušan Kojić. Direktor Branko Filipović predstavio je #program_rada_Trening_centra_u_Šapcu, i #predlog_sistematizacije_radnih_mesta. Stručni saradnik Dušan Kojić izložio je #plan_aktivnosti Trening centra Šabac.
Cilj ovog sastanka je nastavak međuopštinske razmene i saradnje kako bi se unapređivali uslovi za zapošljavanje ciljnih grupa ovog programa – žena i mladih.
SEED Step III je nastavak uspešno realizovanih regionalnih projekata „SEED“ (2014-2016) i „SEED Step II“ (2017-2019), čiji je nosilac austrijska organizacija Volkshilfe Solidarität, a partneri u realizaciji su TARA International Consulting i Novosadski humanitarni centar iz Novog Sada, i Syri i Vizionit iz Peći. Program je finansiran sredstvima Austrijske razvojne agencije (ADA) i Volkshilfe-a.

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube

You tube