Centar za promociju nauke, uoči priprema za novi Maj mesec matematike, raspisuje konkurs za kreativne nastavnike.

Matematika

Koja sve lica ima matematika? Nisu to samo Pitagora i Lajbnic, Gaus i Tjuring. Lica matematike su svi oni koji žele da komuniciraju i popularizuju matematiku, da je na jednostavan način objasne i pokažu koliko zapravo matematika može biti zabavna. Ovogodišnji M3, Maj mesec matematike, ima misiju da ta lica otkrije svima.

Konkurs za lica matematike je poziv svim nastavnicima i profesorima, sadašnjim ili bivšim, koji imaju dobru praksu u svojoj nastavi i koji kroz neformalno obrazovanje žele da javnosti predstavite interesantne matematičke metode, pojmove ili događaje sa svojih časova. Bile to interaktivne radionice, javni časovi, naučnopopularna predavanja, multimedijalne aplikacije ili matematičke igre, ukoliko imate ideju koju već koristite u nastavi – javite se na konkurs!

Na konkurs se nastavnici mogu prijaviti preko formulara na dnu strane. Potrebno je u odgovarajućem formatu opisati predloženi program, način prezentovanja i kraću biografiju. Obavezno je navesti i školu, odnosno univerzitet gde nastavnik radi ili je radio.

Komisija Centra za promociju nauke odabraće deset najboljih programa na osnovu četiri kriterijuma: kvaliteta predloga, inovativnosti, implementacije i kreativnosti predloga. Ovih deset predloga, odnosno deset nastavnika i profesora, postaće nova Lica matematike!

Deset odabranih pobednika – Lica matematike, obavezno će učestvovati na prezentaciji u Beogradu u organizaciji Centra za promociju nauke, kao i svojim gradovima i obližnjim naučnim klubovima. Na ovim prezentacijama imaće priliku da široj publici pokažu svoje dobre prakse, i nauče, ne samo decu i studente, već i druge nastavnike i posetioce zanimljivim matematičkim idejama.

Lica matematike biće česti gosti u medijima. Centar za promociju nauke sprovešće medijsku kampanju sa ciljem promocije svih Lica matematike kao grupe, ali i pojedinačno, što je lepa prilika da se vaši programi predstave svim gledaocima, slušaocima i čitaocima u Srbiji.

Lica matematike biće i zvezde velike matematičke izložbe. Portreti pobednika, zajedno sa njihovim dobrim praksama, biće izloženi u galerijama u Beogradu, kako bi, makar u maju, nastavnici bili prave poznate ličnosti.

Konkurs je otvoren 5. aprila i traje sve do 20. aprila 2016. godine, do 17 časova. Molimo vas da svoje prijave pošaljete na vreme, jer neblagovremene, kao i nepotpune prijave neće biti razmatrane. Konkurs je namenjen isključivo nastavnicima u školskim i visokoškolskim ustanovama, kao i nastavnicima u penziji. Vidimo se na novom M3 u maju!

​Vašu prijavu možete popuniti putem formulara.

Za sva eventualna pitanja, kontakt osoba je Boris Klobučar,

e-pošta: bklobucar@cpn.rs

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube

You tube