blic tv sabac

Važno saopštenje: Nakon prijave pristupne šifre ćete dobiti na email koji ste ostavili prilikom popunjavanja forme za prijavu.

Termini za korišćenje računara u Centru za stručno usavršavanje su sredom od 12h-13h i 19h-20h.  Pre svakog dolaska potrebno je prijaviti se preko forme OVDE.

Šapčanima svih generacija od srede 23.03.2016 je omogućeno da besplatno savladaju jedan od najtraženijih programskih jezika, JavaScript programski jezik, jednogodišnjom on line edukacijom na e-Sova platformi, koja je za ovu potrebu posebno osmišljena i koju finansira Grad Šabac- objavljeno je na konferenciji za medije u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović je istakao da u našem Šapcu možemo da postignemo sve, a najvažnije – da svako ko to želi stvori za sebe bolju budućnost. U svetu je znanje moć, a ja zaista želim da Šabac bude moćan grad u moćnoj Srbiji. Način da do toga dođemo je da počnemo da živimo 21. vek, a to je nemoguće bez znanja o programiranju. Obezbedili smo program koji će svima omogućiti da besplatno programiraju. Svesni smo da roditelji nemaju novca da plate za više znanja svoje dece i zato je Grad tu da im to omogući. Ovako ja vidim školu za 21. vek, školu u kojoj đaci idu u jednu smenu, rade domaći u školi, imaju topli obrok, uče strane jezike i stiču više znanja. Upravo ovih dana sličan program u škole uvode Velika Britanija i Australija i želim da se zahvalim Petru Vasiću koji je realizovao e-Sova platformu na osnovu zahteva Šapca.

Vasić je objasnio da je ovo prilika za veliki broj Šapčana da se zaposle u oblasti programiranja.

– Srećan sam što sam projektom e-Sova mogao da dam svoj doprinos viziji kakvu za Šabac ima gradonačelnik Nebojša Zelenović. Istina je da nikada nije kasno sticati nova znanja, nove veštine i da je samim tim još značajnije što novu edukativnu, e-Sova platformu mogu koristiti građani svih uzrasta, jer danas kada bi u Srbiji moglo biti uposleno 150 hiljada programera, Srbija upošljava samo njih pet do šest hiljada. Dakle postoji potreba, postoje ogromni ljudski potencijali, a konačno postoji i neko ko razume šta je potrebno Šapcu i Šapčanima – šansa, rekao je Petar Vasić.

Svi zainteresovani mogu da se prijave preko linka http://www.esova.rs/prijavi-se/, a potom će dobiti pristupne šifre za jednogodišnju on line školu programiranja. Tokom godinu dana polaznici će učiti korake programirnja, nakon svake lekcije rešavati testove i na kraju kreirati sopstvenu aplikaciju. Za one koji nemaju kompjutere kod kuće, omogućeno je korišćenje računara u Centru za stručno usavršavanje. Na kraju, svima koji su odlučili da steknu novu veštinu, te svima koji polože završni test, uručiću sertifikat i pismo preporuke budućim poslodavcima.

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube

You tube