Juče je u Centru za stručno usavršavanje Šabac održana obuka za pravilno korišćenje dečijih auto sedišta. Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u sabraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca obezbedio 50 besplatnih auto sedišta
-Nastavljamo sa realizacijom programa za 2021. godinu i deca su uvek u centru pažnje našeg Saveta. Deca su i kao putnici u automobilima uvek rizična grupa o kojoj treba posebno voditi računa i zato svake godine Savet za kordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca besplatno deli auto sedišta i održava obuke o pravilnoj upotrebi istih. Ono što je dobro i što je za pohvalu, kako rada Saveta tako i svih roditelja i svih učesnika u saobraćaju, jeste da nemamo nijedno smrtno nastradalo dete više godina unazad, što jeste jedan od ciljeva republičke Strategije i ponosni smo na to.-rekao je Nemanja Pajić, predsednik Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca.
Edukaciji su prisustvovali roditelji i deca, a auto sedišta obezbeđena su sredstvima opredeljenim Programom za rad Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca za 2021. godinu.
Izvor: Nemanja Pajić Predsednik Skupštine grada Šapca

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube

You tube