Sastanak projektnih timova Projekta Biosol održan je juče online putem Zoom platforme u Centru za stručno usavršavanje Šabac. Nemanja Pajić, projekt menadžer Projekta Biosol i predsednik Skupštine grada Šapca pozdravio je prisutne u ime grada Šapca.
Timovi su na sastanku informisali Darka Cvejića, projekt menadžera iz Tehnickog sekretarijata programa Interreg IPA CBC CRO-SRB o toku i realizaciji planiranih aktivnosti, odnosno o opremanju i izgradnji kotarnice na biomasu u Šapcu i solarne centrale u Novoj Gradiški.
Grad Šabac kao vodeći partner u saradnji sa partenrima iz Republike Hrvatske Gradom Nova Gradiška i LAG „Zapadna Slavonija“, realizuje projekat „Upotreba biomase i solarne energije kao obnovljivih izvora održive i efikasne energije za samostalne komplekse sa socijalnom svrhom-BIOSOL u okviru prekograničnog programa Interreg CBC HR-SRB 2014-2020. Ukupna vrednost projekta je 981.616,01 Evra, od čega je za Grad Šabac izdvojeno 481 649,43 evra. Evropska Unija kofinasira ovaj projekat u ukupnom iznosu od 85% vrednosti projekta.
Izvor: Zvanična Facebook stranica predsednika Skupštine grada Šapca Nemanje Pajića

Prevodilac:

Facebook

Grad Šabac
Grad Šabac

You tube

You tube